Mait Künnap: Kuidas end piirangute ajal vormis hoida?

Juba teist korda küllaltki lühikese aja jooksul istuvad tennisesõbrad kodus ja ootavad pingsalt välihooaja algust. Uurime endiselt tippmängijalt ja tänaselt tipptreenerilt kuidas see ooteaeg üle elada. MyGames küsib, Mait Künnap vastab: Kuidas end piirangute ajal vormis hoida?

Alati, kui soovid midagi saavutada, tuleb selleks püstitada eesmärk. Eesmärk võib igaühel olla erinev. Mõni tahab kaalu langetada, teine vastupidavust parandada, kolmas hoopis lihasmassi kasvatada jne.

Konkreetne eesmärk aitab motivatsiooni üleval hoida ja sul on alati teada mida teed, kui palju teed ja mida tahad iga liigutusega saavutada.
Ilma eesmärgita muutub protsess kaootiliseks ja sisse tulevad lüngad, mis takistavad arengut ning lõppeesmärgi saavutamist.

Selleks et oma eesmärki saavutada, soovitan alati maha istuda oma ala spetsialistiga ja eesmärgid paika panna. Nii on protsess nauditavam ja süsteemsem. Kel spetsialisti parasjagu võtta ei ole võiks enne elutoas tossude jalga tõmbamist lihtsalt hetkeks mõelda, mida järgneva treeninguga saavutada tahab.

Individuaalseks treeninguks kodus või värskes õhus ma täna mingeid piiranguid ei näe. Loomulikult v.a. koroonapiirangud.
Internet on õpetlikke videoklippe täis ja kes tahab ennast füüsiliselt vormis hoida, saab seda ka teha. Igaüks peab endale lihtsalt sobiva tegevuse leidma.

Eesti Olümpiakomitee, Ühenduse Sport Kõigile ja Liikumistervise innovatsiooni klaster SportEST koostöös on valminud 12 treeningvideot, kus saad tutvuda mitmekülgse harjutusvaraga.

Videod leiad siit…