Pärnus saab nüüd tennist mängida uutmoodi iseteenindaval tenniseväljakul

Pärnu tenniseväljakute valik on saanud juurde olulist täiendust. Juuli alguses avas MyGames Pärnu rannarajoonis esimese iseteeninduse põhimõttel töötava tenniseväljaku, mis on ainulaadne kogu Eestis. Väljakut saab broneerida mobiilirakendusest ja veebibrauserist. Väljakule pääsemiseks luuakse broneerijale unikaalne kood, mis avab värava ja lülitab sisse väljaku valgustuse, võimaldades tennist mängida ka õhtupimeduses. Pärast mängu lõppu on võimalik broneerimissüsteemis seadistada mängude vahele väike automaatne paus, et erinevad mängijad ei peaks omavahel kohtuma. Tegemist on 100% kontaktivaba teenusega.

Väljak, mis on Eesti kliimasse kui loodud

Kui tavapäraselt kestab välitennise hooaeg juuni algusest kuni augustini, siis MyGames väljakul saab hooaega alustada juba aprillis ja mängida sõltuvalt ilmadest vähemalt septembri lõpuni. Väljakukate vajab minimaalset hooldust, kuivab märgatavalt kiiremini kui traditsiooniline saviliiv ja ei pelga ka vihma. Lisaks on väljakule sisse ehitatud nutikas valgustussüsteem, mis on automaatselt ühildatud broneerimis- ja maksmissüsteemiga.

Väljakul on kasutatud unikaalset TopClay tenniseväljaku katet, mis on sisuliselt saviliivaväljaku hübriid – mängitakse spetsiaalsel vaipkattel, mis on täidetud naturaalse saviga. Erinevalt saviliivaväljakust ei vaja TopClay väljak igakevadist kapitaalset rekonstrueerimist – kate paigaldatakse vett läbilaskvast asfaldist alusele, mis ei vaju, kerki ega muutu talve jooksul ebatasaseks.

Mänguomadustelt on TopClay klassikalisele saviliivaväljakule väga sarnane. Kuivade ilmadega vajab see samamoodi kastmist nagu tavaline saviliivaväljak, suur eelis tekib aga vihmaste ilmadega – nimelt kuivab selline hübriidvariant pärast vihma oluliselt kiiremini kui tavaline saviliiv. Nii saab sellel väljakul mängida oluliselt rohkem tennist.

MyGames väljakule paigaldas TopClay katte Unigrass, kes on tenniseväljakute rajamisega tegelenud juba 16 aastat. „TopClay on hea valik tennisesõpradele, kellele meeldib mängida saviliivaväljakul ja kes soovivad väljakut intensiivselt kasutada, hoides samal ajal hoolduskulud võimalikult madalal. Miinusena võib välja tuua veidi kõrgemad ehituskulud võrreldes näiteks kunstmurukattega. Samas on TopClay otsekui loodud iseteenindusväljakutele, kus kasutusaeg peab olema võimalikult lai ja hooldusvajadus võimalikult vähene,“ kommenteeris Andrus Kivi Unigrass OÜ-st. „Unigrass näeb siin koostöövõimalust iseteeninduslike tenniseväljakute rajamise valdkonnas laiemalt. Ennekõike soovime pakkuda klientidele täislahendusi tenniseväljakute ehitamisel ning lisaks toetada ja levitada MyGames’i poolt arendatavat tennise püsiaegade haldamise platvormi, mis propageerib terveid eluviise ja tennise arengut üldisemas plaanis,” lisas ta.

Tenniseväljaku valgussüsteem pärineb Led Lamp OÜ-lt, kes tegi MyGames väljaku jaoks eraldi valgusarvutused ja paigaldas lahenduse, mis on mõeldud justnimelt spordiväljakutele. „Parima ja ühtlasema valgustatuse saavutamiseks paigutasime väljakualale 8 x 437 W valgustit ja 2 x 514 W valgustit. Valguse temperatuur on spordiväljakule vastavalt 5000K. Tegemist on spetsiaalselt spordimängude valgustamiseks mõeldud valgustitega, mille all ei hakka kiiresti liikuv pall virvendama, nagu see võib juhtuda valgustite puhul, mis ei ole mõeldud pallimängude valgustamiseks,“ kommenteeris Ago Altjõe Led Lamp OÜ-st. Spordimängudeks mõeldud valgustid on valmistatud Soomes Easy Led OY tehases ja garantii kehtib neile 5 aastat.

LEIA-BRONEERI-MAKSA-MÄNGI 

MyGames tenniseväljak eristub teistest väljakutest sellega, et tenniseväljaku broneerimine, selle eest maksmine ja väljaku kasutamine on muudetud 100% kontaktivabaks. Iseteenindushotellid ja -spordiklubid on levinud juba kõikjal. Nüüdsest hakkab taoline lahendus järjest enam jõudma ka tennisesõpradeni.

Väljakut saab broneerida läbi MyGames broneerimissüsteemi, mis on kasutatav nii nutirakendusena kui veebibrauseriga. Eriti mugav on see, et broneerimissüsteemi kaudu saab koheselt väljaku eest ka tasuda. Pärast broneerimist saadetakse mängijale unikaalne kinnituskood, millega ta pääseb valitud kellaajal väljakule. Kui väljas on hämar, süttivad automaatselt koos värava avamisega ka väljakutuled. Eraldi midagi lülitama ei pea. 

Pääs platsile on lahendatud koostöös Valnesega. „Meie WebLock pilvepõhine läbipääsusüsteem võimaldab liidestada lukud erinevate renditeenustega ja seeläbi teenusepakkuja äriprotsesse automatiseerida,“ ütles Taavi Kalvik, Valnese läbipääsusüsteemide projektijuht. „Aitame äripartneritel luua soodsalt ja mugavailt toimivaid teenuseid, mis omakorda suurendab nende konkurentsivõimet ja kliendirahulolu“ täiendas ta.

Integreeritud kaamerasüsteem, mis pakub salvestamisvõimalust ja edastab soovi korral ülekannet ka üle veebi 

Väljakule on paigaldatud ka videosüsteem, mis toimib videovalvena, pakub mängu salvestamisvõimalust ja võimaldab ülekannet jagada veebi teel kasvõi otse Facebooki. Kui tavapäraselt peab mängu salvestamiseks või veebiülekande tegemiseks kohale tellima eraldi videoteenuse pakkuja, siis MyGames väljakul on selline lahendus juba sisse ehitatud.

Väljakul on 5 kaamerat, mis võimaldavad tennisemängust võtta kõrgkvaliteedilist pilti ja seda otse üle kanda. Mängust saab tellida ka videosalvestust, millele saab soovi korral juurde lisada põhjalikuma videoanalüüsi treenerilt.

Videosüsteemi paigaldas Bitimaailm, kes on spetsialiseerunud uudsetele ja nutikatele IT-lahendustele.

MyGames tenniseväljak asub Pärnu rannarajoonis aadressil Viire 2, täpselt Pärnu Tennisekeskuse ja Strand hotelli vahel. Tenniseväljaku arendajaks on AS SA.MET. „Võtsime selle projekti huviga ette, sest innovatsioon ja tulevikutehnoloogiad on meid alati paelunud,“ ütles Janno Metsa, AS SA.MET strateegia- ja arendusjuht, kommenteerides MyGames väljakule õla alla panemist. „Sportimisvõimalused on kahtlemata osa kvaliteetsest elukeskkonnast. Tennis on elustiil, mis sobib igasuguse tasemega spordiharrastajale ja nii noorele kui vanale. Meie soov oli muuta tennis tavainimestele kättesaadavamaks, mitmekesistades tennise mängimise võimalusi Pärnus ja tuues seda spordiala lähemale nii kohalikele elanikele kui ka turistidele, kes suvepealinna külastavad,“ lisas ta.

MyGames tegevjuht Margus Randmäe kommenteeris MyGames tenniseväljaku avamist järgmiselt: „Suvepealinna rannarajooni rajatud täisautomaatne MyGames kontseptsiooniga demoväljak on esimene omataoliste seas. Väljaku arendamisel oleme kohe algusest peale pidanud silmas seda, et see võimaldaks maksimaalset automatiseerimist – ühilduks läbipääsu-, valgustus- ja valvesüsteemidega ning et siia saaks juurde pakkuda ka videoülekandeid, videoanalüüsi ning muid täiendavaid teenuseid.“

„Võtame seda kui pilootprojekti süsteemide testimiseks ning oleme koostööle väga avatud, et ka teistele väljakuomanikele sarnaseid lahendusi koos oma partneritega pakkuda,“ ütles Randmäe, lisades, et tulevikus plaanitakse hakata pakkuma ka tenniseväljakute olmehoonete (sh duširuumide, WC-de, kätepesujaamade) renti ja müüki. Koostöös Eesti Kunstiakadeemiaga on plaanis välja töötada ka päris oma tenniseväljakute mööblisari, mis peaks sisaldama kõiki mööblielemente, mis ühe kaasaegse tenniseväljaku juurde kuuluvad.

MyGames on Pärnust pärit startup ettevõte, mis parandab tenniseväljakute täituvust ja loob rohkem võimalusi tennise harrastamiseks. Ettevõtte poolt arendatavad lahendused loovad väljakuomaniku jaoks väärtust läbi parema nähtavuse, täituvuse ja turundus- ning administreerimiskulude kokkuhoiu. Tennisemängijale pakutakse aga mugavat võimalust leida vabu väljakuaegu just talle sobival ajal ja –kohas. MyGames on Tehnopoli Startup Inkubaatori liige.

Soovid oma tennisekeskusele või tenniseväljakule täisautomaatset kontaktivaba lahendust?

Kirjuta meile: info@mygames.ee