2021 – rahvusvaheliste tegude ja laienemise aasta

Peale Tehnopoli startup programmi lõpetamist ning legendaarse kuldse hokikepi pälvimist jätkasime käesoleva aasta jaanuarist koostööd Tehnopoliga, liitudes sealse kasvuprogrammiga. Oleme väga tänulikud kõigi nõuannete, kontaktide, ürituste ja igakülgse toetuse eest, eeskätt meie peamistele mentoritele Ivar Siimarile ning Martin Goroškole.

Tehnopol kuldne hokikepp

Juhtinvestor Raigo Õunapuu koordineerimisel kaasasime aasta esimeses pooles investoritelt kuuekohalise summa broneerimisplatvormi arenduseks ja teenuse kättesaadavuse suurendamiseks, sh rahvusvaheliste turgude jaoks. Broneerimissüsteemi arenduse ja testimise käigus suunasime oma fookuse peamiselt üksik-, era- ja avalike väljakute, aga ka väiksemate keskuste suunas ning investeeringu tulemusena valmis jagamisplatvorm, mis võimaldab tennise- või mistahes muu reketiala väljaku väga kiirelt ja lihtsalt välja rentida.

2021. aasta alguses suleti COVID viiruse tõttu Eestis taas kõik tennisekeskused, mis sundis kõiki tennisesõpru pingsalt välihooaja algust ootama. Püüdsime sel ajal koostöös endise Eesti esireketist tennisetreeneri Mait Künnapiga jagada harrastajatele näpunäiteid koduste treenimisvõimaluste kohta ning keskendusime samal ajal tootearendusele.

Hoolimata tennisekeskuste sulgemisest saavutasime juba aasta alguses korralikud kasvunumbrid, liites platvormiga järjest uusi keskusi ja väljakuid, mis kevadist avamist ootasid. Märtsis jõudis platvormil registreeritud broneeringute kogumaht 138 000 euroni. MyGames’i kaudu broneeritavate keskuste arv kasvas veebruaris 25% ning väljakute arv lausa 138%. 

2021. aasta esimesed MyGamesi lahendusega automaatsed väljakud avasime aprillis ning väga hea meel oli tõdeda, et meie missioon väljakuomanike ja mängijate elu päriselt lihtsamaks teha leidis järjest enam kinnitust. Uulu tenniseväljaku haldaja, kohaliku põhikooli direktori Egle Rumbergi sõnul ületas MyGamesi platvormi ja automaatika kasutamine kõiki ootusi. 

MyGamesi meeskond ja lähimate koostööpartnerite võrgustik kasvas 2021 keskpaigaks 20 inimeseni. 

Aasta algul käivitus MyGames’i ja Eesti Kunstiakadeemia tööstusdisaini eriala tudengite koostööprojekt, millega otsiti parimat võimalikku vormi ja lahendust MyGames’i väljakuautomaatika seadmele. EAS-i poolt toetatud projekti tulemusena valmis seadme eskiis, millega loodame peagi seeriatootmiseni jõuda.

MyGames väljakuautomaatika

Suvel avasime pilootprojektina esimese täielikult päikeseenergia toel automatiseeritud tenniseväljaku Põhja-Euroopas, millest saadud kogemust ja samasugust lahendust suudame täna pakkuda ka teistele väljakuomanikele.

MyGames alustas väljakute jagamisplavormi testimist 2020 suvel. Ligi aastase testperioodi jooksul Eesti turul on MyGamesi platvormi kaudu tehtud erinevatele väljakutele ligemale 10 000 broneeringut koguväärtuses pea 220 000 eurot. Ent meie ambitsioon on algusest peale olnud globaalne ning 2021 sügisel alustasime esimeste müügi- ja turundustegevustega rahvusvahelistel turgudel. 

Septembris lansseerimise sotsiaalmeedia kampaaniad USA-s (Floridas, Texases, Californias), Austraalias (Sydneys ja Melbourneis), Lõuna-Aafrika Vabariigis (Kaplinnas ja Johannesburgis) ning Suurbritannias (Londonis). Eesmärk oli konkreetses ajaraamis testida erinevate turgude reaktsiooni ning teha selle pinnalt valikud 1-2 turu osas, millele täielikult fokusseerida.

8-nädalase müügi- ja kampaaniaperioodi lõpuks oli USA-st platvormiga liitunud 15 esimest väljakut, teistest riikidest loodi 25 uut väljakuomaniku kontot, mille taga kokku rohkem kui 70 väljakut.

Pilootprojekti tulemusena sõlmisime koostööleppe maailma padeliparemikku kuuluvate partneritega USA startupist MiPaddle, kellega koos keskendume kasvu saavutamisele just sealsel turul. 

Esimese täispika välihooaja oli täiesti iseseisvalt töös ka meie automatiseeritud demoväljak Pärnus. Hooajal lõpus tehtud statistiline kokkuvõte tõestab, et iseteenindusliku väljaku lahendus loob omaniku jaoks reaalset kasu ning seda isegi siis, kui sa omanikuna väljaku väljarentimiseks ühtegi pingutust ei tee.

Mikk Irdoja ja Mark Innes I MiPaddle

Aasta lõpus pälvis MyGames ka Pärnu ühistöötamiskeskuse Forwardspace kogukonna poolt „Aasta startup“ tiitli. 

2022 aastasse ettevaatavalt jätkame tööd laienemise nimel USA turul, oleme sõlmimas esimesi tellimusi ka Leedus ja Tšehhis ning valmistame ette uut rahakaasamist saabuva aasta kevadel.